Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Dragon Cannabis so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino Dragon Cannabis upravlja podjetje Zmajev Svet, Gregor Skok s.p., ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja.

PODATKI O PODJETJU:
Zmajev Svet, Gregor Skok s.p.
Ulica 28. maja 37,
1000 Ljubljana,
Slovenija, EU
Matična številka: 8784108000
Email: team@dragon-cannabis.com

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Dragon Cannabis, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med podjetjem in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

VRSTE UPORABNIKOV

Z registracijo na spletni strani Dragon Cannabis postanete član. Pravico do nakupa v spletni trgovini Dragon Cannabis imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne registrirajo.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Dragon Cannabis se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
(a) Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko).
(b) Kontakte podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s podjetjem (e-pošta, telefon).
(c) Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev podjetja (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami).
(d) Dostopnost izdelkov podjetja (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku).
(e) Pogoje dostave izdelka podjetja (način, kraj in rok dostave).
(f) Vse cene navedene v spletni trgovini podjetja morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza.
(g) Način plačila in dostave.
(h) Časovno veljavnost ponudbe podjetja.
(i) Rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop; poleg tega tudi informacije o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka podjetja.
(j) Pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi podjetja ali službi za stike s kupci.

PONUDBA ARTIKLOV IN CENE

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Dragon Cannabis ažurirajo in spreminja pogosto. Cena v spletni trgovini je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene so izražene v EUR , pri katerih se DDV ne obračunava (trgovec ni davčni zavezanec) in so končne. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Ponudba podjetja velja do preklica. Za vsa naročila veljajo cene, ki so navedene v spletni trgovini podjetja. Pri nakupu se upošteva cena, ki velja ob potrdilu plačila. V primeru, da se cena artikla v času obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil.

NAROČILO IN CENE

Kupoprodajna pogodba med podjetjem Dragon Cannabis. in kupcem je v spletni trgovini Dragon Cannabis sklenjena v trenutku, ko Dragon Cannabis kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji poslovanja fiksirani in veljajo tako za podjetje Dragon Cannabis, kot za kupca.
Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Dragon Cannabis in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

DOSTAVA

Stroški pakiranja in dostave pri nakupu za 40,00 € ali več so brezplačni, do 40,00 € je cena pakiranja in dostave 4,00 €.

Vsa naročila, oddana med delavnikom pred 13. uro, odpošljem še isti dan (najkasneje naslednji delovni dan) v primeru plačila po povzetju, s plačilno kartico ali kripto valutami. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu odpošljemo takoj po prejemu nakazila na TRR. Naročila naročena med vikendom in prazniki odpošljemo takoj naslednji delovni dan. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok se upošteva le-ta.

Opozorilo: Ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

NAČINI PLAČILA

Spletna trgovina Dragon Cannabis omogoča naslednje načine plačila:
– z gotovino ob prevzemu preko Pošte Slovenija,

– po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja,

– s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro) preko podjetja Bankart, Procesiranje plačilnih inštrumentov d.o.o.

– s kriptovalutami

IZDAJA RAČUNA

Dragon Cannabis po dostavi in plačilu naročenih artiklov ob prevzemu, kupcu pošlje tudi račun in sicer v fizični obliki na podan naslov za dostavo. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

POSTOPEK NAKUPA

Košarica

1. Izbira izdelka: V spletni trgovini Dragon Cannabis izberite izdelek in kliknite na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem vas preusmeri v košarico, kjer vam prikaže njeno vsebino. Če želite zaključiti nakup, kliknite povezavo ”Nadaljuj na blagajno” in sistem vas pripelje v blagajno, kjer le še izpolnite potrebne podatke.

2. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: V spletni trgovini Dragon Cannabis se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in v košarici za izdelkom klikniti križec ”odstrani” ali količino izdelka s klikom na – nastaviti količino izdelka na 0 in nato še s klikom na ”Posodobi košarico” dokončno potrdi svoje dejanje.

Blagajna

Za dokončanje naročila morate v košarici klikniti ”Nadaljuj na blagajno” in izpolniti potrebna polja.

1. Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z zvezdico (ime, priimek, država, naslov, kraj, poštno številko, e-mail naslov in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
2. Strošek dostave: Dostava se obračuna po veljavnem ceniku podjetja Hitra Pošta. Pri nakupih v vrednosti 40 EUR ali več, pa je dostava brezplačna.
3. Način plačila: Izbira se lahko med tremi načini plačila: Plačilo po povzetju, plačilo po predračunu, plačilo s kreditno kartico.
4. Kuponi: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust jo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb ”Unovči kupon”.
5. Pregled naročila: Na desni strani so prikazani izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena posameznega izdelka, strošek poštnine, in skupni strošek za plačilo so razvidni, še preden kupec zaključi naročilo.
6. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ‘Zaključek nakupa”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst ”Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto.«

POSTOPEK OBVEŠČANJA O NAKUPU

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.

Dragon Cannabis lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v blagajni vpišete še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so za pravne osebe na voljo enake možnost plačila kot za fizične osebe.

PRAVICA DO ODSTOPA POTROŠNIKA OD POGODBE

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov team@dragon-cannabis.com sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Kupec mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Zmajev Svet, Gregor Skok s.p., Ulica 28. maja 37, 1000 Ljubljana, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Kupec mora blago vrniti prodajalcu nerabljeno, nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili najkasneje v 14 dneh od prejema nerabljenega, nepoškodovanega blaga v nespremenjeni količini in v originalni embalaži, razen, če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. kupon, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda oz. kupon v obliki nove promocijske kode oz. kupona.

ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

VARNOST

Dragon Cannabis uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbita podjetji Zmajev Svet, Gregor Skok s.p. in Bankart, Procesiranje plačilnih inštrumentov d.o.o. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku podjetja Zmajev Svet, Gregor Skok s.p.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Več o varovanju osebnih podatkov najdete na strani politika zasebnosti.

KOMUNIKACIJA

Dragon Cannabis bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno privoli. Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Dragon Cannabis izrecno spoštovala. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • pošiljatelj bo jasno razviden,
  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne,
  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.

OCENE, MNENJA IN PRIPOROČILA

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov spletne strani.

Dragon Cannabis omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih dodatno pregleda. Dragon Cannabis ne bo objavila mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po presoji ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja, ocene in/ali priporočila, se uporabnik spletne strani izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja, ocene in/ali komentarja in Dragon Cannabis dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih podjetja. Dragon Cannabis ima pravico vsebino mnenja, ocene in/ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu podjetja, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah podjetja. Avtor mnenja, ocene in/ali komentarja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja, ocene in/ali komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na Dragon Cannabis.

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina Dragon Cannabis in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja Zmajev Svet, Gregor Skok s.p.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Dragon Cannabis se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Dragon Cannabis kupca obvestila o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Dragon Cannabis si pridružuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridržujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani.

PRITOŽBE IN SPORI

Dragon Cannabis spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-naslova team@dragon-cannabis.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Dragon Cannabis bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Dragon Cannabis se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Dragon Cannabis prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Dragon Cannabis, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

IZJAVA GLEDE PREHRANSKIH IN ZDRAVSTVENIH TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV

Vse informacije na straneh spletne trgovine Dragon Cannabis, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete letečega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.
Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni.
Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane.
V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le-teh posvetujete s svojim zdravnikom.

IZJAVA O LEGALNEM STATUSU IZDELKOV

Podjetje Dragon Cannabis. ne prevzema nobene odgovornosti do kupca oz. potrošnika za kakršnokoli zamudo in škodo, ki nastane v primeru, ko je pošiljka nedostavljiva.
Nedostavljiva pošiljka je pošiljka, ki je ni mogoče dostaviti zaradi katerih koli od naslednjih razlogov, ki vključujejo, vendar se ne omejujejo na:

(a)Naslova kupca je nepravilen ali ga ni mogoče najti.
(b)Dostava ni mogoča zaradi nedosegljivosti ali če je ustrezna oseba, ki bi prevzela pošiljko ali podpisala dostavo, ob prvotnem poskusu ali ponovnih poskusih dostave pošiljko zavrnila.
(c)Pošiljke ni mogoče cariniti.
(d)Kupec ne more plačati ali zavrne plačilo pošiljke, pri kateri se izdelke plača »z gotovino ob prevzemu«.

Dragon Cannabis ne prevzema nobene odgovornosti za pošiljke, prepuščene carini. Kupec je odgovoren zagotoviti, da je odposlano blago primerno za vstop v namembno državo/teritorij. Kupec soglaša, da se je pozanimal o legalnem statusu artiklov v državi kamor naroča.

Dragon Cannabis ne razpolaga z dokumenti, ki bi izrecno pojasnjevali legalni status artiklov v določenih državah.

Podjetje Zmajev Svet, Gregor Skok s.p. ne prevzema nobene odgovornosti do kupca oz. potrošnika za kakršnokoli zamudo, ki je nastala zaradi dostave, transporta.

KONČNE DOLOČBE

Dragon Cannabis sme v skladu s svojo odločitvijo kadarkoli spremeniti te splošne pogoje. Dragon Cannabis bo obvestil uporabnike o spremembah splošnih pogojev na običajno zanesljiv način (z objavo na spletni strani). Šteje se, da uporabnik soglaša s spremembami splošnih pogojev, če po objavi sprememb nadaljuje z uporabo spletne strani in spletne trgovine Dragon Cannabis.
Predmetni splošni pogoji začnejo veljati 01.01.2021.
Dodatne informacije v zvezi z uporabo spletne strani in spletne trgovine so uporabnikom na voljo na elektronskem naslovu team@dragon-cannabis.com.