DragonWear

V svetu, preplavljenem z množično proizvedenim blagom, postaja vse preveč očitno, da so kakovost, trajnost in dobrobit našega planeta pogosto žrtvovani v želji po dobičku. Razmahnjena uporaba škodljivih materialov, kot so plastika na osnovi nafte, in strupene poslovne prakse so le nekaj primerov negativnega vpliva teh izdelkov na naše okolje in družbo. Toda v podjetju DragonWear smo odločeni, da to spremenimo. Nočemo biti le še ena blagovna znamka, ki prispeva k temu problemu. Verjamemo, da si vsakdo zasluži dostop do izdelkov, ki so narejeni pošteno, zasnovani trajnostno in ustvarjeni z največjim spoštovanjem do našega planeta.

dragonwear

V podjetju DragonWear smo navdušeni nad ustvarjanjem modnih izdelkov, ki niso le videti in se počutijo odlično, temveč imajo tudi pozitiven vpliv na naš svet. Zavedamo se izzivov, s katerimi se soočamo danes, od degradacije okolja do socialne nepravičnosti, in verjamemo, da je lahko moda močno orodje za spremembe.

Zato smo se zavezali, da bomo v svojih modelih uporabljali le najboljše naravne materiale. Konoplja je zaradi svoje neverjetne vsestranskosti in trajnosti v ospredju naših prizadevanj. Vključujemo tudi druge okolju prijazne materiale, s čimer zagotavljamo, da so naši izdelki tako okoljsko odgovorni kot elegantni.

Vendar se pri tem ne ustavimo. Naši modeli so skrbno oblikovani tako, da pripovedujejo zgodbo, ki povzdiguje lepoto in raznolikost našega planeta in ljudi, ki ga imenujejo dom. Od zapletenih vzorcev do drznih barv, vsak kos je umetniško delo, ki govori o vrednotah, ki so nam blizu.

Verjamemo, da ima moda moč navdihovati in združevati, spodbujati pogovore in ustvarjati pozitivne spremembe. Z oblačili DragonWear lahko podate izjavo ne le s svojim slogom, temveč tudi s svojimi vrednotami. Pridružite se nam pri ustvarjanju boljšega sveta.

V podjetju DragonWear verjamemo, da je sinergija z naravo ključ do svetle prihodnosti. Na svetu želimo ustvariti čim več naravnih, ekoloških in visokokakovostnih izdelkov, ki imajo pozitiven vpliv na naš planet, hkrati pa služijo človeštvu in posameznikom.

dragonwear icons

Vizija

Človeštvu ponuditi naravne, visokokakovostne in trajnostne izdelke ter z njimi spremeniti svet na bolje.

Namen

Namen podjetja DragonWear je, da uživate v povsem naravnih in trajnostnih izdelkih, ki jih lahko nosite s ponosom. Dobra izkušnja nošenja in kakovost bosta dopolnili dolgo življenjsko dobo izdelkov ter pozitiven vpliv na naš planet in družbo.

Poslanstvo

Naše poslanstvo je voditi k prihodnosti, v kateri sta kakovost in trajnostnost nepogrešljivi, podjetja pa so odgovorna za svoja dejanja. Verjamemo, da lahko skupaj dosežemo pozitiven učinek in utrjemo pot odgovornejšemu in sočutnejšemu svetu. Pridružite se nam na poti k boljši prihodnosti, v kateri izdelki, ki jih uporabljamo, izboljšujejo naše življenje, ne da bi škodovali planetu ali njegovim prebivalcem.

DragonWear – materiali

V podjetju DragonWear verjamemo, da uporabljamo materiale, ki ne le ustvarjajo izjemne izdelke, temveč tudi povečujejo naš pozitiven vpliv na planet. Zato je konoplja naš glavni proizvodni material. Konoplja je ena izmed okolju najbolj prijaznih rastlin na planetu, saj ima hitre cikle rasti in sposobnost absorbirati več CO2 iz ozračja kot druge rastline. Ko raste, pomaga tudi pri čiščenju tal in za svoje uspevanje potrebuje razmeroma malo vode. Poleg tega ne potrebuje škodljivih pesticidov ali herbicidov, zato je resnično trajnostna izbira.

Prednosti konoplje pa se s tem še ne končajo. Iz konoplje nastajajo tudi nekatera najmočnejša vlakna in materiali, kar zagotavlja, da naši izdelki niso le okolju prijazni, temveč tudi vzdržljivi in dolgotrajni.

V podjetju DragonWear smo zavezani k ustvarjanju visokokakovostnih izdelkov, ki služijo tudi kot naravno zdravilo za naš planet. Z uporabo konoplje kot osnovnega materiala ponosno ponujamo trajnostno modo, ki pozitivno vpliva na naš svet.

DRAGONWEAR HEMP

PROBLEMATIKE, KI JIH NASLAVLJAMO

HITRA MODA

Modna industrija temelji na poslovnem modelu, imenovanem hitra moda, ki daje prednost hitrosti in sledenju trendom pred trajnostjo in etičnimi praksami. Ta model vključuje hitro proizvodnjo oblačil in dodatkov takoj, ko se pojavijo novi trendi, da bi izkoristili veliko povpraševanje po teh izdelkih.

Zaradi tega modela je izraz hitra moda postal tudi splošni izraz za opis izdelkov te industrije. Ta pristop k modi je postal priljubljen v 20. stoletju zaradi vse večje učinkovitosti dobavnih verig in izkoriščanja poceni delovne sile, zlasti v Aziji. Vendar pa je ta tekma za dobičkom prinesla veliko ceno.

Negativni učinki hitre mode so številni, od izkoriščanja delavcev do onesnaževanja našega planeta. Moda je glavni povzročitelj emisij ogljika ter onesnaževanja vode in zraka. Pritisk po hitri in poceni izdelavi oblačil je povzročil tudi slabe delovne pogoje za delavce, ki so pogosto premalo plačani in preobremenjeni.

V podjetju DragonWear zavračamo model hitre mode in se zavzemamo za bolj trajnostni pristop k modi. Verjamemo, da morajo biti oblačila trajna, izdelana etično in z minimalnim vplivom na okolje. Pridružite se nam pri našem poslanstvu spodbujanja odgovorne mode, ki daje prednost ljudem in planetu pred dobičkom.

Delo

Številni izdelki hitre mode so izdelani v tovarnah v Aziji, kjer so etični standardi pogosto vprašljivi. Delavci v teh tovarnah so pogosto podvrženi nečloveškim praksam, vključno z izjemno nizkimi plačami in izkoriščanjem. Te tovarne, ki se običajno imenujejo sweatshops, so znane po slabih delovnih pogojih.

V podjetju DragonWear verjamemo, da si vsi, ki sodelujejo pri proizvodnji naših oblačil, zaslužijo spoštljivo in dostojanstveno obravnavo. Zato sodelujemo izključno z dobavitelji, ki izpolnjujejo naše visoke etične standarde. Zagotavljamo, da naši partnerji pošteno plačujejo svoje delavce, zagotavljajo varne delovne pogoje in delujejo okoljsko odgovorno.

Verjamemo, da je moda lahko sila dobrega in da lahko z izbiro odgovornih in etičnih praks pozitivno vplivamo na svet. S podporo podjetju DragonWear ste lahko prepričani, da ne prejemate le visokokakovostnih in elegantnih oblačil, temveč tudi prispevate k boljši prihodnosti za vse.

Okoljski odtis

Negativni vpliv industrije hitre mode daleč presega izkoriščanje delavcev. Ima tudi velik okoljski odtis, od uporabe strupenih barvil za tekstil, ki onesnažujejo zemljo in vodo, do priljubljenosti poceni sintetičnih materialov, kot je poliester, ki ob pranju v okolje sproščajo mikroplastiko.

Potrošništvo je gonilna sila tega netrajnostnega poslovnega modela. Mnogi ljudje oblačila in dodatke obravnavajo kot predmete za enkratno uporabo in jih zaradi spreminjajočih se trendov ali osebnih preferenc zavržejo že po nekaj tednih ali mesecih. Zaradi nizkih cen izdelkov hitre mode potrošniki zlahka upravičijo takšno ravnanje, saj lahko preprosto kupijo nov kos za nekaj evrov, ne da bi upoštevali okoljske in družbene stroške.

Vendar pa ti zavrženi izdelki končajo na odlagališčih in v naravnih habitatih ter prispevajo k onesnaževanju našega planeta. Kopice odpadkov se kopičijo, vsebina teh odlagališč pa se steka v morja, reke in jezera ter zastruplja zemljo in ekosistem.

V podjetju DragonWear si prizadevamo za spodbujanje trajnostnih modnih praks, ki dajejo prednost zdravju ljudi in planeta. V svojih izdelkih uporabljamo le naravne in okolju prijazne materiale ter potrošnike spodbujamo k premišljeni izbiri oblačil in dodatkov. Z izbiro odgovornih modnih praks lahko vsi prispevamo k varovanju planeta in zagotavljanju trajnostne prihodnosti za prihodnje generacije.

fast fashion

Kako prepoznamo hitro modo?

Stotine stilov, ki zajemajo vse zadnje trende.

Zelo kratek čas od trenutka, ko je modni trend predstavljen na pisti ali viden na popularnih osebah, do trenutka, ko ga lahko najdemo na policah.

Proizvodnja v tretjih državah s poceni delovno silo, brez pravih pravic in varnosti, kompleksne oskrbne verige brez transparentnosti in vidnosti preko prvega člena v verigi.

Omejena količina določenega artikla. Ker novi izdelki prihajajo v trgovino vsakih nekaj dni, kupci vedo, da če ne bodo kupili želenega artikla, lahko zamudijo priložnost.

Ceneni materiali nizke kvalitete kot poliester, ki povzročajo degradacijo oblačil, ko jih nekajkrat oblečemo. Nato se jih hitro znebimo – da ne omenjamo izpusta mikrovlaken.

ONESNAŽEVANJE S PLASTIKO

Zaradi vsesplošne uporabe plastike v našem vsakdanjem življenju, ki jo spodbuja potreba po udobju, se je njena proizvodnja hitro povečala. V prvem desetletju tega stoletja je bilo proizvedene več plastike kot v vsej zgodovini do leta 2000. Kljub naraščajočemu svetovnemu prebivalstvu je povpraševanje po plastiki še vedno veliko in pričakuje se, da se bo ta trend nadaljeval. Vendar ima lahko vpliv onesnaževanja s plastiko na vodna okolja, kot je morje, uničujoče posledice za vse organizme v prehranjevalni verigi. Morski sesalci, kot so kiti in delfini, na primer pogosto zamenjajo plastiko za hrano, kar vodi do povečane stopnje smrtnosti teh vrst. To močno ogroža že tako ogrožene živali, vključno z zelenimi želvami, in prispeva k hitremu zmanjševanju biotske raznovrstnosti. Vpliv onesnaževanja s plastiko na ptice selivke je še posebej zaskrbljujoč, saj jih med več tisoč kilometrov dolgim potovanjem ogroža plavajoča plastika na površini oceanov.

Poleg tega plastika razpade šele po neverjetno dolgem času in vsak košček plastike, ki je bil kdaj koli izdelan, še danes obstaja. To poudarja, da se je treba nujno spopasti s krizo onesnaževanja s plastiko. V podjetju DragonWear se zavedamo pomena iskanja trajnostnih rešitev tega problema. Zato se osredotočamo na uporabo naravnih materialov, kot je konoplja, da bi ustvarili visokokakovostne modne izdelke, ki so okolju prijazni in družbeno odgovorni. Z izbiro trajnostnih modnih izdelkov lahko vsi prispevamo k zmanjšanju vpliva onesnaževanja s plastiko na naš planet in zaščitimo biotsko raznovrstnost naših ekosistemov.

hemp bioplastic

Mikroplastika

Plastika ne ogroža le znanih živali, temveč tudi majhne organizme, ki živijo v oceanih. Ko plastika razpade, postane mikroplastika, ki potuje po vodi in vstopa v sedimente. Zooplankton, ki je vir hrane za mnoge vrste rib, je bil opažen pri zaužitju teh delcev. To je zaskrbljujoče, saj lahko ribe, ki v svojih tkivih kopičijo plastiko, končajo v človeški prehranjevalni verigi. Mikroplastika lahko pride tudi v zrak, ki ga dihamo, ali vodo, ki jo pijemo, in lahko škoduje našim pljučem ali prebavilom. Učinke mikroplastike na okolje in zdravje ljudi še raziskujejo, vendar raziskave kažejo, da lahko ti delci motijo endokrini sistem, ki uravnava proizvodnjo hormonov. Poleg tega lahko mikroplastika škoduje bakterijam in mikroorganizmom v oceanih, ki vzdržujejo ekosistem in biogeokemične kroge, kot sta ogljik in dušik. Ključnega pomena je, da se lotimo vprašanja onesnaževanja s plastiko in tako preprečimo nadaljnjo škodo za biotsko raznovrstnost našega planeta in naše zdravje.

VODA

Kljub temu da voda pokriva 70 % našega planeta, je dostop do čiste pitne vode še vedno velik izziv. Le 3 % vode na Zemlji je sveže, dve tretjini te vode pa je zaprte v zamrznjenih ledenikih ali drugače nedostopne za ljudi. To pomeni, da 1,1 milijarde ljudi nima dostopa do varne pitne vode.

Človeške dejavnosti vse bolj obremenjujejo vodne sisteme, ki vzdržujejo ekosisteme in zagotavljajo naše potrebe. Reke, jezera in rezervoarji so zaradi onesnaževanja in pretirane uporabe izčrpani ali onesnaženi. Kmetijstvo, ki porabi največ vode, je tudi zelo neučinkovito. Poleg tega se zaradi podnebnih sprememb zaostrujejo ekstremni vremenski pojavi, kar povzroča pogostejše suše, poplave in druge krize, povezane z vodo.

Če ne bomo ukrepali, se bodo razmere še poslabšale. Do leta 2025 bi se lahko dve tretjini svetovnega prebivalstva spopadalo s pomanjkanjem vode, okolje pa bo še naprej trpelo. Pomembno je, da vsi prispevamo k ohranjanju vode in zaščiti tega dragocenega vira za prihodnje generacije.

KRČENJE GOZDOV

Izsekavanje gozdov za potrebe kmetijstva, lesarstva in živinoreje je trajna praksa skozi vso zgodovino. Vendar je krčenje gozdov povzročilo velike spremembe v pokrajini. V zahodni Evropi so gozdovi pred 2000 leti pokrivali 80 % ozemlja, danes pa se je ta delež zmanjšal na samo 34 %. Podobno so vzhodne ZDA med 17. in 19. stoletjem izgubile polovico svojih gozdov, medtem ko je na Kitajskem danes le še 20 % gozdov v primerjavi s stanjem pred 4000 leti. Omeniti velja, da so večino kmetijskih zemljišč nekoč pokrivali gozdovi.

Trenutno je krčenje gozdov v tropskih deževnih gozdovih divje, predvsem zaradi gradnje cest na prej nedostopnih območjih. Ta praksa vodi v množično izkoriščanje gozdov, pri čemer se velik del zemljišč požge, da bi se ustvaril pepel za gnojenje prihodnjih pridelkov. Zemlja je rodovitna le nekaj let, nato pa kmetje postopek ponovijo drugje. Gozdove izsekajo tudi za sečnjo, živinorejo, nasade palmovega olja in kavčukovcev. Vpliv na globalne emisije CO2, fotosintezo, biotsko raznovrstnost in erozijo tal je velik. Poleg tega izsekavanje obsežnih gozdnih površin pomembno vpliva na podnebje.

ZASTRUPLJANJE ZEMLJE IN DEZERTIFIKACIJA

Dezertifikacija je proces degradacije tal, ki ga povzročajo različni dejavniki, vključno s spremembami vremenskih vzorcev in človeškimi dejavnostmi. Gre za pomembno vprašanje, ki zaradi različnih sprememb povzroča spreminjanje rodovitnih zemljišč v suha puščavska zemljišča ali suha območja.

K dezertifikaciji prispeva več dejavnikov, kot so podnebne spremembe, prekomerna raba sladkovodnih virov, krčenje gozdov, naravne nesreče in netrajnostne kmetijske prakse. Med slednje spadajo prakse, kot so intenzivna obdelava tal ter uporaba kemičnih gnojil, pesticidov in herbicidov. Te prakse povzročajo degradacijo tal in dezertifikacijo ter pomenijo veliko tveganje za zdravje ljudi, ki uživajo hrano, pridelano na onesnaženih tleh.

V podjetju DragonWear želimo pozitivno vplivati na svet. Verjamemo, da lahko naši izdelki prispevajo k temu cilju. Če želite izvedeti več o naši ponudbi izdelkov, obiščite našo spletno trgovino.

dragonwear