sončna očala iz konoplje

SONČNA OČALA IZ KONOPLJE

Konopljo lahko uporabljamo za izjemno veliko namenov. Ker se pri Dragon Cannabis osredotočamo na družbeno in naravno okolje, vam predstavljamo sončna očala iz konoplje DragonWear, narejena iz okolju prijaznih materialov najvišje kakovosti. Konopljina sončna očala izražajo pozitiven vpliv na družbeno in naravno okolje, ter predstavljajo unikaten izdelek za vsako priložnost.

Zakaj konopljina sončna očala?

Težave, ki jih povzročajo nizkocenovni izdelki najpogosteje narejeni v Aziji, predstavljajo vedno večji problem za okolje in posledično tudi za družbo. Ceneni materiali, ki so toksično pridelani in se kaj kmalu znajdejo v naravi zaradi hitre mode ter slabe kvalitete, bremenijo naš planet. Naši ekosistemi se utapljajo v plastiki. Dodatno pa delovni pogoji v takšnih obratih ne predstavljajo ravno dobrih etičnih praks. V procesu izdelave se tako pojavlja mnogo negativnih eksternalij, katerih si ne bi smeli želeti.

Tako smo se odločili, da bomo poskušali stanje izboljšati korak za korakom. Predstavljamo sončna očala iz konoplje DragonWear.

SONČNA OČALA IZ KONOPLJE DragonWear – Glavne lastnosti

Konopljina sončna očala DragonWear so izdelana s trajnostnimi pristopi, organskimi materiali in tradicionalnimi ustvarjalnimi tehnikami. Vsak vijak, zakovica in tečaj je označen, izvrtan in sestavljen s strani človeških ustvarjalcev in ne stroja.

sončna očala iz konoplje

Uporabljene so samo natančno zasnovane komponente narejene iz najboljših materialov. Kar ni narejeno iz konoplje, je narejeno iz najkakovostnejšega titana ali zlitine, za zagotovljeno dolgoročno uporabo in najvišjo kvaliteto.

sunglasses made of hemp

Sončna očala iz konoplje DragonWear niso proizvedena masovno (na tisoče okvirjev) z brizgano plastiko. Naša vrednota je ustvarjalnost, poudarek na podrobnostih ter trajnostna proizvodnja. Vse to vzame več časa pri izdelavi, kar se kaže v kvaliteti izdelka.

S posebnim zmajevim odtisom poudarjajo moč narave ter pozitivne spremembe prihodnosti. Za zaključek pa na koncu ročaja konopljin list še posebej poudari moč konoplje. Eleganten a vendar sproščen dizajn omogoča nošenje sončnih očal za vsako priložnost v vsakem trenutku. Vsak okvir za sončna očala iz konoplje je ročno izdelan in unikaten, tako kot je unikaten vsak posameznik.

konopljina sončna očala

Za boljše življenje. Za boljšo prihodnost

PROCES IZDELAVE

Če želite izvedeti več o onesnaževanju in negativnih učinkov plastike ter kako lahko konoplja deluje kot alternativa, sledite povezavi tukaj. Konopljina očala DragonWear so izdelana z najbolj trajnostnimi pristopi, kjer je skrb za okolje in družbo na prvem mestu. Uporabljene so edinstvene vrline ustvarjalnih in spretnih posameznikov.

Obdelava materiala

Pri izdelavi je uporabljena organska konoplja in vodilna trajnostna tehnologija za njeno procesiranje. Izjemno okolju prijazna tehnologija, katere edini stranski produkt v procesu so vodni hlapi (H2O).

hemp sunglasses

Surova vlakna konoplje so predelana v trden material z specializirano razvitim visokozmogljivim ekološkim vezivom. Rezultat je izjemno močan in lahek material, kot na kožo pisan za očala. Konopljin material za sončna očala iz konoplje ima primerljive lastnosti karbonskim vlaknom, vendar je trajnostna, naravi prijazna različica.

Izrez

Moderen računalnik, ki upravlja stroj za izrezovanje, precizno in do potankosti natančno izreže vsak edinstven okvir.

sončna očala iz konoplje

Oblikovanje

V tem delu pa se pokaže pravo delo. Ustvarjalci porabijo tedne, da spremenijo grobe oblike v okvir očal. Vse je narejeno ročno. Uporabljena so ročna orodja in fin zrnat papir, za doseganje izjemno mehkih zaključkov.

sunglasses made of hemp

Dodajanje kanalčkov

Vsaka leča za sončna očala iz konoplje potrebuje V kanalček v katerega se natančno prilega. Prav za to se uporablja po meri izdelan usmerjevalnik upravljan s strani ustvarjalca. Za ta korak se potrebuje ogromno znanja in občutka s strani ustvarjalca, saj je usmerjevalnik izjemno oster in se vrti preko 6000 rpm.

konopljina sončna očala

Vodoodporen premaz

Konopljin material je po prvem koraku že sam po sebi vodoodporen. Da pa se doseže najboljši zaključek, se okvirje premaže še z okolju prijazno smolo. Mešanica je narejena iz 70 % naravne paste in 30 % reciklirane smole iz stranskih produktov proizvodnje.

hemp sunglasses

Ročno poliranje

Konoplja je naraven material. Njena vlakna tvorijo edinstven vzorec, ki naredi vsak okvir edinstven. Niti dva okvirja nista enaka. Unikatnost je ena najbolj zanimivih lastnosti, ki jih imajo konopljina sončna očala DragonWear, zato se tudi porabi ure poliranja, za doseganje popolnega zaključka.

Sestavljanje

Kot že omenjeno, vsak vijak, zakovica in tečaj je označen, izvrtan in pripet ročno. Nekatere stvari stroji ne morejo narediti tako dobro kot ljudje in to je ena od njih. Ročno sestavljanje zagotavlja nadzor nad kvaliteto in prepusti ustvarjalcem možnost, da vsak okvir prilagodijo, za doseganje popolnega prileganja.

Ko so sončna očala sestavljena, jih skrbno pripravimo v zaščitno vrečko iz konoplje ter jih skupaj s krpico za čiščenje stekel shranimo v magnetno konopljino škatlico (etui).

 

Preverite lastnosti in podrobnosti sončnih očal z izbiro spodnjega gumba.

dragonwear